دسته : تربیت بدنی و علوم ورزشی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 1662 KB
تعداد صفحات : 110
بازدیدها : 415
برچسبها : تمرینات هوازی ایمونوگلوبولین BMI
مبلغ : 7000 تومان
خرید این فایلتأثیر تمرینات هوازی بر BMI و ایمونوگلوبولین های منتخب سرم مردان میانسال
پایان نامه حاضر در 5 فصل کامل همراه با جداول، تصاویر، نمودارها و منابع در فایل ورد (آماده پرینت و گرفتن pdf) تهیه گردیده که بخشهایی از متن آن در ادامه آورده شده است.
یکی از مهمترین تأثیرات ورزش و فعالیت بدنی که شاید کمتر در مورد آن بحث شده است نقش ورزش در تقویت یا تضعیف سیستم دفاعی بدن است که در صورت کارکرد نامناسب آن، ادامه حیات برای انسان میسر نیست، با توجه به نقش مهم سیستم ایمنی در حفظ سلامتی انسانها و اثراتی که ورزش و فعالیت بدنی در این خصوص دارند، بررسی نقش فعالیتهای بدنی بر روی سیستم ایمنی بدن انسان، از ارزش ویژه ای برخوردار می باشند.
بدن انسان از راههای مختلف می تواند در برابر تمام میکرو ارگانیسمهایی که قادرند به بافتها و اندامها آسیب برسانند، از خود مقاومت نشان دهد که یکی از این راهها، تولید آنتی کر یا پادتن می باشد. ایمونوگلوبولین ها، بویژه IgG ، IgA ، IgM از آنتی کورهای مهم بدن محسوب می شوند که بیشترین مقدار ایمونوگلوبولین های سرم خون و مایعات بافتی را شامل می شوند. این ایمونوگلوبولین ها به میزان زیادی در طی پاسخ ایمنی ثانویه تولید شده و دارای ظرفیت انتشار بسیار بالایی هستند که می توانند سریعتر از سایر ایمونوگلوبولین ها وارد فضای خارج عروق شوند و بعلاوه تمایل زیادی در اتصال به آنتی ژن دارند که در نتیجه سریعتر و بیشتر به آنتی ژن ها متصل شده و باعث از بین رفتن آنها می شوند و از این طریق، نقش مهمی در سلامتی انسان ایفا می کنند.
تمرینات بدنی بویژه تمرینات هوازی موجب آمادگی دستگاههای حیاتی بدن از قبیل قلب، ریه، عضلات و همچنین باعث افزایش نیرو و بهبود دستگاههای تولید انرژی در عضلات شده و خستگی را به تعویق می اندازد.
از آنجائیکه هدف اصلی تربیت بدنی تأمین سلامتی است پژوهشگر قصد دارد با اعمال یک برنامه ورزشی منتخب هوازی در بین مردان میانسال به این سؤال پاسخ دهد که آیا این نوع تمرین می تواند باعث ایجاد تغییرات در BMI و میزان سه نوع ایمونوگلوبولین A ، G، M و در نهایت سیستم ایمنی گردد؟
ضرورت و اهمیت پژوهش :
سیستم ایمنی یکی از مهمترین عواملی است که نقش ویژه ای در زندگی انسانها ایفا می کند. با توجه به پیشرفت تکنولوژی و احاطه انسان بوسیله عوامل ماشینی و صنعتی از یکسو و همچنین نیاز به آرامش جسمانی و رهایی از مشکلات ناشی از زندگی ماشینی عصر حاضر از سوی دیگر، نیازبه فراهم ساختن محیطی که بتواند به دور از دغدغه های روزانه، به انسان فراغ بال ببخشد، همواره مورد توجه صاحب نظرات و علاقمندان به علوم ورزشی قرار گرفته است. دانشمندان سعی می کنند تا با آزمایش پارامترهای مختلف مرتبط با سیستم ایمنی و فعالیتهای ورزشی، دستاوردهای قابل اطمینان و نتیجه بخشی به عموم عرضه کنند.
اما دلایل چندی که محقق را بر آن داشت تا در این زمینه به پژوهش بپردازد عبارتند از :
1- نیاز به مطالعه و بررسی اثر ورزش روی سیستم ایمنی (کمبود منابع پژوهش) .
2- وجود گزارشات ضد و نقیضی در زمینه تأثیر فعالیتهای بدنی بر روی سیستم ایمنی در کشورهای مختلف که برخی از این گزارشات به تقویت سیستم ایمنی و برخی دیگر به تضعیف سیستم ایمنی در نتیجه فعالیتهای بدنی اشاره داشته اند.
3- به دلیل متفاوت بودن شدت و نوع تمرینات در تحقیقات انجام شده قبلی، نتایج متفاوتی را در زمانهای مختلف و در افراد مختلف می توان مشاهده نمود.
4- ارتباط بین مشخصات ظاهری افراد با مشخصات فیزیکی آنها و تأثیر خصوصیات جسمی افراد در موفقیت و عدم موفقیت آنها در اجرای مهارتهای ورزشی.
5- نقش اساسی شاخص توده بدنی، قد و وزن در قابلیتهای جسمانی افراد.
وجود تناقض در یافته های تحقیقات گذشته و همچنین به منظور بررسی اثر فعالیت بدنی بر روی عملکرد سیستم ایمنی بدن افراد میانسال چاق و غیر چاق، پژوهشگر بر آن شد تا با ارائه یک برنامه ورزشی منتخب هوازی (با توجه به ویژگیهای سنی و جسمی و آمادگی اولیه آنان)، تغییرات BMI و میزان سه نوع ایمونوگلوبولین A ، G ، M سرم را مورد مطالعه قرار دهد، تا بتواند ضمن مقایسه با تحقیقات گذشته، توصیه ها و راهکارهای مناسبی را برای مربیان و ورزشکاران ارائه نموده، تا این افراد بتوانند با اطمینان خاطر بیشتری به منظور حفظ سلامتی به فعالیتهای ورزشی روی آورند.
اهداف پژوهش :
هدف کلی :
اهداف اختصاصی :
1. بررسی تأثیر تمرین منتخب هوازی بر BMI مردان میانسال چاق .
2. بررسی تأثیر تمرین منتخب هوازی بر IgA مردان میانسال چاق .
3. بررسی تأثیر تمرین منتخب هوازی بر IgG مردان میانسال چاق .
4. بررسی تأثیر تمرین منتخب هوازی بر IgM مردان میانسال چاق .
5. بررسی تأثیر تمرین منتخب هوازی بر BMI مردان میانسال غیر چاق .
6. بررسی تأثیر تمرین منتخب هوازی بر IgA مردان میانسال غیر چاق .
7. بررسی تأثیر تمرین منتخب هوازی بر IgG مردان میانسال غیر چاق .
8. بررسی تأثیر تمرین منتخب هوازی بر IgM مردان میانسال غیر چاق .
پاسخ ایمنی زمانی آغاز می شود که یک عامل خارجی مهاجم که معمولاً یک میکروارگانیسم است توسط بیگانه خوارها بلیعده شود. بیگانه خوارها، میکروبها را کشته و پروتئین های آنها را تجزیه می کنند، پروتئین های خارجی پس از تجزیه یا بصورت ترکیب با پروتئین های سطحی مولکول بیگانه خوار، در سطح مولکول نمایان می شوند. در این حال، سلولهای ایمنی ویژه ای تحت عنوان لنفوسیت ها ی T کمک کننده (TH)، توسط پروتئین های خارجی سطح مولکول بیگانه خوارشناسائی و فعال می شوند. با فعال شدن سلولهای TH، سایر سلولهای ایمنی نیز برای مبارزه با میکروارگانیسمها تحریک می شوند. پادتنها نیز توسط گروهی از سلولهای ایمنی بدن به نام لنفوسیت های B برای مقابله با پروتئین های خارجی ساخته می شوند که برخی از میکروبها را خنثی و یا سلولهای دیگری را برای کشتن آنها تحریک می کنند.
در جریان مقابله اولیه با میکروب، سلولهای ایمنی حافظ تولید می شوند. ترکیبی از این فرآیندها برای نابودی بسیاری از میکروبها کافی است که تولید پاسخ ایمنی می نمایند این سیستم دارای دو حالت اکتسابی و ذاتی است.
در برخورد آنتی ژن با لنفوسیت های B ، پلاسموسیت ها بوجود می آیند. به محض ورود آنتی ژن به بدن، پروتیئن هائی از پلاسمای سلولها ترشح می شوند که آنها را ایمونوگلوبولین یا پادتن می خوانند. بدین صورت که ابتدا زنجیرهای سبک و سنگین به طور جداگانه در سیتوپلاسم ساخته می شوند و قبل از ترشح، دو زنجیره توسط پیوندهای دی سولفیدی و غیر اشتراکی به یکدیگر متصل شده و سپس هیدرات کربن بدان افزوده می شود . برای پیدایش کامل آن 30 دقیقه وقت لازم است و سرانجام به صورت مولکول ایمونوگلوبولین کامل در سطح سلول ظاهر می شود و به مقدار بسیار جزئی نیز ترشح می گردد.
ایمونوگلوبولین های ساخته شده، یا متصل به لنفوسیتهای B هستند و یا به شکل محلول در جریان خون رها می شوند و قادرند به طور اختصاصی با آنتی ژن بوجود آورنده خود ، واکنش دهند.
1- حمله مستقیم به عامل مهاجم (اتصال به آنتی ژن به طور اختصاصی)
2- با اتصال به کمپلمان و سلولهای مختلف یک سری اعمال بیولوژیکی را انجام میدهند. ولی بطور کلی می توان گفت در آنتی بادیها در هر دو روش می توانند به طرق مختلف عامل مهاجم را غیر فعال سازند. در ارتباط با حمله مستقیم به عامل مهاجم می توانند از راههای زیر عمل کنند :
1- آگلوتیناسیون (چسبیدن به عامل مهاجم)
2- رسوب
3- خنثی کردن
4- لیز کردن یا حل کردن
در ارتباط با عامل کمپلمان ...
خرید و دانلود آنی فایل