دسته : کشاورزی و زراعت
فرمت فایل : word
حجم فایل : 109 KB
تعداد صفحات : 56
بازدیدها : 367
مبلغ : 10000 تومان
خرید این فایلپایان نامه اثرات تنش خشکی و راههای مقابله با آن در گیاه ذرت
خشکی، خطری جدی برای تولید موفق ذرت در سراسر جهان محسوب می شود. منابع آب شیرین در جهان محدوده بوده و با افزایش جمعیت جهان نیاز به استفاده از آب بیشتر می شود و لذا منابع آب به طور فزآینده ای مورد تهدید قرار گرفته و از آنجا که بخش کشاورزی عمده ترین مصرف کننده آب به شمار می رود، هر گونه صرفه جویی در این بخش کمک مؤثری به تولید بهینه محصولات زراعی خواهد کرد. با در نظر گرفتن روند افزایش جمعیت جهان که طبق پیش بینی های سازمان ملل، این جمعیت در سال 2050 میلادی به 14.4 میلیارد نفر خواهد رسید. بنابراین ضرورت تولیدات غذایی جهت تامین نیازهای مرتبط امری اجتناب ناپذیر است.
ذرت گیاهی است گرمسیری که به دلیل ویژگیهای زیاد از جمله قدرت سازگاری با شرایط اقلیمی گوناگون مورد توجه تولید کنندگان قرار گرفته به طوری که ذرت از نظر سطح زیر کشت مکان، زراعت آن به عنوان یک گیاه پر محصول جهت تأمین کالری مورد نیاز بشر به طور مستقیم و غیر مستقیم از اهمیت ویژه ای برخوردار است. ...
در طول تنش خشکی؛ رشد متوقف شده و پس از رفع تنش ادامه می یابد. تنش خشکی بر روی جنبه های مختلف رشد و نمو گیاه اثرات متفاوتی دارد. چرخه زندگی گیاهان یک ساله از چهار مرحله جوانه زنی و رویشی، رشد زایشی، و رسیدن محصول تشکیل یافته است. وقتی که بذر در خاک قرار گرفت، در شرایط رطوبت مناسب جذب آب شروع، و ئبه موازات آن فرآیند آبگیری در دیواره سلولی و پروتوپلاسم آغاز و با افزایش فعالیت های متابولیکی بذر متورم و رویان، ریشچه را به داخل خاک وارد می سازد. میزان آب خاک از عوامل اصلی جوانه زنی بوده و سرعت جوانه زنی را کنترل می کند. جوانه زنی و استقرار دیر هنگام و ناکافی گیاهچه ها از معضلاتی هستند، که گیاهان زراعی مناطق خشک و نیمه خشک با آنها روبرو هستند.
در ادامه ی پایان نامه، اثر خشکی در مرحله رشد رویشی گیاه ذرت، ذکر و بررسی می گردد. ...
اثرات خشکی به طور کلی، سلول ها و بافت های که در مراحل رشد و توسعه سریع هستند، بیشتر مشهود است و از نقطه نظر مقدار و کیفیت محصول قابل برداشت، بعضی از دوره های رشد گیاهان بیشترین خسارت را نسبت به تنش آب دارند. به عنوان مثال، تنش آب در زمان گرد افشانی ذرت باعث لقاح مقدار کمی از تخمک ها شده و یا هیچ یک از آنها تلقیح نمی شوند، و در نتیجه بلال ذرت بدون دانه می ماند.
سونگ و همکارانش اثر تنش خشکی بر روی رشد و توسعه ذرت را بررسی کردند، که استرس خشکی مانع از رشد و توسعه گل آذین ماده در گیاه ذرت می گردد. کوتاه شدن طول، قطر و وزن خشک و وزن بلال از اثرات کمبود آب بر روی بلال ذرت است. به طور کلی تنش خشکی در مرحله گل دهی، عمدتا تعداد دانه ها را تحت تاثیر قرار می دهد. ...
مقدمه
ذرت
منشاء و تاریخچه ذرت
اهمیت محصول ذرت
طبقه بندی ذرت
ویژگیهای انواع ذرت
فنولوژی ذرت
جوانه زنی و سبز کردن ذرت
مرحله سبز کردن تا ظهور گل آذین نر
مرحله تشکیل گل آذین نر تا ظهور تارهای ابریشمی
مرحله تشکیل تارهای ابریشمی تا رسیدن دانه
رشد و نمو
ریشه
برگ
رشد اندام های زایشی
خاک مناسب ذرت
دمای موردنیاز
رطوبت موردنیاز
تنشهای محیطی
خشکی و تنش خشکی
اثرات عوامل طبیعی اقلیمی بر روی نیاز آبی گیاهان
اثرات فیزیولوژیک تنش آب
تنش خشکی در مرحله رشد رویشی گیاه ذرت
تنش خشکی و رشد زایشی ذرت
تنش خشکی و اثرات آن بر روی عملکرد و اجزاء عملکرد
سایر صفات مرتبط با خشکی
محتویات نسبی آب برگ (RWC)
پایداری غشای سیتوپلاسمی
مکانیزمهای مقابله با تنش های خشکی
مقاومت به خشکی
فرار از خشکی
اجتناب از خشکی
صفات مرتبط با اجتناب از خشکی
مکانیزم های روزنه ای
افزایش بازده فتوسنتزی
کاهش مساحت برگ
وفور ومحل روزنه ها
سیستمهای کارآمد ریشه
نسبت زیاد ریشه به شاخه
تحمل خشکی
مکانیزم های تحمل خشکی
اجتناب از صدمات ناشی از کاهش رشد
تحمل در مقابل گرسنگی
اجتناب در مقابل از بین رفتن پروتئین ها
چگونگی ازریابی مقاومت به خشکی
تنش خشکی و شاخص برداشت
کارایی مصرف آب
نتیجه گیری و پیشنهادات
منابع و ماخذ