مقاله فنون تجزیه و تحلیل سیستمها در مدیریت

مقاله فنون تجزیه و تحلیل سیستمها در مدیریت مقاله فنون تجزیه و تحلیل سیستمها در مدیریت

دسته : مدیریت

فرمت فایل : word

حجم فایل : 24 KB

تعداد صفحات : 46

بازدیدها : 363

برچسبها : تحلیل سیستمها نظریه سیستم ها

مبلغ : 8000 تومان

خرید این فایل

دانلود مقاله تحقیقاتی رشته مدیریت با عنوان فنون تجزیه و تحلیل سیستمها در مدیریت سازمان

فنون تجزیه و تحلیل سیستمها در مدیریت

بخشهایی از متن مقاله

نظریه سیستمها به مفهوم عام خود در واقع کاملترین و جدیدترین چارچوب فکری است که بشر امروزی در راه کشف حقایق و تمیز خطا از صواب برای خود ساخته است. این منطق محصول عمر انسان متمدن است که مرحله تکامل خود را از دوران قبل از میلاد شروع کرده است. اگر چه اصولاً پیشرفت نحوه تفکر : سیر تکاملی داشته است، ولی به منظور توجیه موضوع از سه مرحله جهشی به ترتیب زیر می توان سخن به میان آورد :

1 مرحله منطق ارسطویی،

2 مرحله منطق تجربی،

3 مرحله منطق سیستمی،

منطق سیستمی

این منطق جدید علم یا فلسفه دانش یا چارچوب تفکران علمی تحت عناوین مختلف ظاهر گشت. در جامعه شناسی فانکشنالیستها، اقتصاد کینزو پیروان او، در روانشناسی معرفین نظریه گشتالت و حوزه روانی و در ریاضیات آلبرت اینشتین با قانون نسبیت خود از این منطق جدید استفاده کردند.

منطق جدید در بین دانشمندان مدیریت تحت عنوان نظریه سیستم ها شناخته شد. پس از این مقدمه کوشش ما به شناخت این منطق و کاربرد آن در مدیریت سازمان معطوف خواهد شد.

بحث درباره نظریه سیستمها به ترتیب زیر خواهد بود:

1 تعریف سیستم و انواع آن

2 اهمیت و هدف از نظریه سیستمها

3 مقدمات طرز فکری سیستمی

4 مشخصات عمومی سیستمها

تعریف سیستم و انواع آن

به ساده ترین زبان سیستم عبارت از : مجموع واحد یا کل متشکل از اجزای مربوط به یکدیگر می باشد. این تعریف در مفهوم عام خود شامل هر شئی واحدی که از اجزای مربوط به یکدیگر ساخته شده باشد، می گردد. مجموعه واحد چیزی است غیر از جمع اجزا. شناسایی این مفهوم در درک نظریه سیستمها اهمیت زیادی دارد، از این لحاظ با ذکر مثالهای مختلف کوشش می شود تا منظور از بحث روشن شود.

1- نیروی لازم برای شکستن دو چوب باهم چیزی است غیر از نیروی لازم برای شکستن آنها به طور جداگانه، زیرا چوبها با یکدیگر به صورت سیستم واحدی در می آید و نیرویی به مراتب بیشتر از دو نیرویی که جهت شکستن هر دو چوب لازم است مورد نیاز است.

2- کشاورزان مناطق کم آب به خوبی می دانستند که چنانچه آب قنات را در استخر جمع کنند کاربرد آن برای آبیاری به مراتب بیشتر خواهد بود به همین علت یک، دو یا سه شبانه روز آب چشمه یا قناتی را در استخر مزرعه جمع می کردند، سپس دریچه زیر آب استخر را برای چند ساعتی باز می کردند، نتیجه این بود که اگر آب از منبع اصلی مستقیما برای آبیاری می رفت می توانست حداکثر هزار متر مربع از زمین را آبیاری کند و حتی در بعضی مواقع آب کم حتی به سرزمین مورد نظر برای آبیاری نمی رسید، حال آنکه همان میزان آب یه شکل واحد می تواند یک هکتار (ده هزار متر مربع) از همان زمین را آبیاری کند.

فهرست مطالب مقاله

فنون تجزیه و تحلیل سیستمها در مدیریت

منطق ارسطویی

منطق سیستمی

تعریف سیستم و انواع آن

انواع سیستم

سیستم اصلی و فرعی

محیط سیستم

اهمیت و هدف از نظریه سیستمها

مقدمات طرز فکر سیستمی

تعلیق عقاید شخصی

قبول محدودیت فکری و تصوری

مشخصات عمومی سیستمها

وارده، فرآیند (عملیات) صادره

تعادل

منابع مقاله به صورت پاورقی

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید