دسته : مدیریت
فرمت فایل : word
حجم فایل : 92 KB
تعداد صفحات : 26
بازدیدها : 487
برچسبها : فرهنگ سازمانی اثربخشی نظام کیفیت
مبلغ : 9000 تومان
خرید این فایلپروپوزال و روش تحقیق فرهنگ سازمانی و تأثیر آن بر اثربخشی نظام کیفیت به همراه فهرست منابع و مواخذ
این پروپوزال به صورت کامل تهیه شده است که مورد مطالعه آن شرکت کیفیت نشان پارسیان است ولی به راحتی می توان مورد مطالعه را تغییر داد.
مقدمه
حدود یک دهه است که بحث نظامهای مدیریت کیفیت و استانداردهای عمومی بین المللی مرتبط با آنها یعنی ISO9000 در کشور ما به طور جدی مطرح است و تاکنون بسیاری از شرکت ها اعم از کوچک و بزرگ، دولتی و خصوصی، خدماتی و تولیدی با انگیزه های مختلف موفق به استقرار این الگوها در مؤسسات خود شدند و بسیاری دیگر نیز در حال پیاده سازی این نظامها هستند. در همین ارتباط، وجود موجی گسترده از سال 1375 به این طرف موجب شد تا بیشتر شرکت های برق منطقه ای و شرکت های مدیریت تولید و توزیع برق نسبت به استقرار و اجرای نظام تضمین کیفیت منطبق با یکی از الگوهای یاد شده (ISO 9001 یا ISO 9002) و دریافت گواهینامه از شرکت های گواهی دهنده مبادرت نمایند.
از آنجا که پیاده سازی هر یک از این الگوها و نظامها مستلزم صرف منابع (مالی، انسانی، زمان و ...) قابل ملاحظه ای بوده و انرژی زیادی را از شرکت ها به خود اختصاص داده است، ضروری است با انجام پژوهش های منظم علمی، میزان اثربخشی این نظامها و مهمترین عوامل مؤثر بر آن در شرکت های تابعه اعم از شرکتهای برق منطقه ای، مدیریت تولید و توزیع را از جهات مختلف (کاربران داخل یا خارج از سازمان) مورد شناسایی و بررسی قرار داد و با شناخت دقیق ابعاد و نقاط قوت و ضعف این ابزارها، به استفاده بهینه و مطلوبتری از آن نائل گردید.
با مروری بر مطالعات انجام شده به ویژه در کشورهای اروپایی و نیز تجارب حاصله از اجرای نظامهای مدیریتی مشابه در داخل کشور چنین به نظر می رسد که در بین عوامل گوناگون اثرگذار بر اجرای صحیح و اثربخش این گونه نظام ها به طور کلی و نظامهای مدیریت/تضمین کیفیت به طور اخص، عامل فرهنگ سازمانی یکی از مهمترین عامل های کلیدی اثرگذار و تعیین کننده در میزان موفقیت و شکست این قبیل نظامها به شمار می رود و در صورت عدم توجه شایسته و بایسته به ابعاد و ویژگی های آن چه بسا موفقیت استفاده از این ابزارهای مدیریتی با شکست مواجه شود. ...
موضوع پژوهش حاضر بررسی و تجزیه و تحلیل ویژگی های فرهنگ سازمانی شرکت کیفیت نشان پارسیان و تأثیر آن بر اثربخشی نظام کیفیت از دید کاربران داخلی می باشد.
فرهنگ سازمانی را در متون مدیریت به عنوان مجموعه ای از ادراکات، هنجارها و ارزشهای مشترکی دانسته اند که مورد پذیرش اعضای سازمان بوده و در عمق زندگی سازمانی جریان دارد. مجموعه مورد نظر، که در واقع معرف شخصیت و هویت هر سازمان است، موضوع نسبتا جدیدی است که از حدود دو دهه قبل در ادبیات مدیریت مطرح گردیده و به استناد پژوهش های فراوانی که در این باره صورت پذیرفته است تأثیر ویژه و تعیین کننده ای در موفقیت و شکست بسیاری از فعالیت های مدیریت و سازمان و از جمله نظام های مدیریت/تضمین کیفیت ایفا می نماید.
مجموعه ای از ادراکات، هنجارها و ارزش های مشترکی است که مورد پذیرش اعضای سازمان بوده و در عمق زندگی سازمانی جریان دارد.
برای سنجش ویژگی ها (ابعاد) فرهنگ سازمانی، در پژوهش حاضر از ابزاری استفاده شده که توسط برودفوت و اشکنسی توسعه یافته است. ویژگی های مورد سنجش و تعاریف هر یک از ابعاد دهگانه آن به شرح زیر می باشد:
1. رهبری : نقشی که رهبران در هدایت سازمان، حفظ و نگهداری فرهنگ حاکم و ارائه خدمات به عنوان یک الگو بر عهده دارند.
2. ساختار : درجه ای که ساختار سازمانی موجب محدودیت فعالیت اعضای سازمان، مشاهده تأثیر سیاست ها و رویه ها بر روی رفتار آنها و میزان تمرکز قدرت در سازمان می شود.
3. نوآوری : ریسک پذیری سازمان و رغبتی که به این امر نشان می دهد و میزان تشویق افراد به خلاقیت و نوآوری است.
4. عملکرد شغلی : درجه تأکید و میزان جهت گیری سازمان نسبت به عملکرد شغلی و این که آیا به عملکرد شغلی پاداشی تعلق می گیرد یا خیر.
5. برنامه ریزی : وجود هدفهای روشن سازمانی و این که آیا برای دستیابی به این اهداف برنامه دارد و با جدیت برنامه ها را دنبال می کند.
6. ارتباطات : تبادل آزادانه اطلاعات در همه سطوح داخلی سازمان (جایی که این امکان وجود داشته باشد)، مسیر گردش اطلاعات (از پائین به بالا و از بالا به پایین) و نقش و اهمیت شایعه در ارتباطات.
7. محیط : درجه پاسخگویی سازمان به نیازهای مشتریان و میزان تأثیر و تأثر متقابل از سایر سازمان های مشابه.
8. انسان گرایی محیط کار : میزان احترامی که سازمان برای اعضای خود قایل می شود و از آنها مراقبت می کند. ...
خرید و دانلود آنی فایل